benodigdheden
Deeg: 250 gram bloem - 175 gram boter - 80 gram suiker - 2 eieren (1½ voor het deeg, ½ ei voor bestrijken) - 1 theelepel kaneel -------------------------------------------------------------------------- Vulling: 1 kilo zure appels (elstar, goudreinet) - 50 gram suiker - 70 gram rozijnen - 3 theelepels kaneel
Appeltaart
Keuken: Bereidingstijd: 120 minuten Aantal: 20 personen
  1. Meng de bloem, zachte boter, suiker, kaneel en 1½ ei in een kom. Kneed met de deeghaken van de elektrische mixer en later met je handen tot een soepel deeg.
  2. Rol ¾ van het deeg uit tot een lap en bedek hiermee de bodem en de randen van een ingevette ronde taartvorm (24cm doorsnee).
  3. Verwarm de oven voor op 170°C.
  4. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng dit met de 50 gram suiker, de rozijnen en kaneel. Vul hiermee de taartvorm.
  5. Rol het resterende deeg uit tot een lap en snijd hier dunne reepjes van. Bedek de taartvulling kruislings met de reepjes deeg en druk de randen dicht. Bestrijk met het resterende losgeklopte ei de bovenkant van de taart.
  6. Bak de appeltaart ongeveer 60 tot 65 minuten in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin.
Maaltijd: Type:

Dit recept proeven? Kom langs!

Heerlijke recepten

Muffins

Muffins

Posted on Jan - 1 - 2014

Comments Off

scones

Scones

Posted on Jan - 1 - 2014

Comments Off

Appeltaart

Appeltaart

Posted on Jan - 1 - 2014

Comments Off

Laatste nieuws

Tangarine

Muziekpodium: Tangerine

Posted on May - 28 - 2016

Comments Off

BenGlover

Muziekpodium: Ben Glover, Steve...

Posted on Apr - 30 - 2016

Comments Off

DaveMcGrawMandyFer-pic-by-Ken-Hamilton-300x202

Muziekpodium: Mandy Fer &...

Posted on Apr - 2 - 2016

Comments Off

Rita Hosking

Muziekpodium: Rita Hosking

Posted on Mar - 5 - 2016

Comments Off